субота, 07 травня 2022 08:23

В Україні буде аномально спекотне літо, але з опадами – народний синоптик

В Україні буде аномально спекотне літо, але з опадами – народний синоптик
Якою буде погода в Україні влітку. Фото: Unsplash

Влітку цього року погода в Україні змінюватиметься.

Протягом трьох місяців можлива і аномальна спека, і дощі з похолоданням. Про це писав народний синоптик Леонід Горбань у книзі "Погода до 2030 року", передає "Головред".

У червні буде тепло, однак погода може змінюватися. Зокрема, існує ймовірність переходів від спеки до похолодання з дощами та грозами. Але сильна спека очікується наприкінці місяця.

У липні очікується прохолодна погода з дощами. Однак у середині місяця повернеться тепло, але пізніше його змінять опади.

Третій місяць літа не буде дощовим - лише наприкінці. У серпні може початися засуха через сильну спеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну насувається негода: очікуються грози й нічні заморозки

Водночас кліматологиня Світлана Бойченко наголосила, що засухи не буде. Згідно її прогнозам, дощів влітку буде більше, ніж раніше.

"Останні тенденції такі, що температура влітку триматиметься вище за норму. Причому якщо раніше спекотна погода була характерною для липня - серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень", - сказала вона.

Травень цьогоріч буде тепліший, ніж зазвичай. Середня місячна температура повіт­ря коливатиметься в межах +15…18°C, що на 1–1,5°C вище за норму.

Зараз ви читаєте новину «В Україні буде аномально спекотне літо, але з опадами – народний синоптик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі