понеділок, 11 грудня 2023 05:57

В Україну приїхав Вифлеємський вогонь миру

В Україну приїхав Вифлеємський вогонь миру
Вифлеємський вогонь миру вже в Україні. Фото: Укрзалізниця

До України прибув Вифлеємський вогонь миру.

Його передали представникам скаутської організації "Пласт". Від вогню запалили лампадки і свічки, повідомили у Державній прикордонній службі України.

Далі вогонь відвезуть Укрзалізницею на 24 вокзали України, де пластуни будуть перепалювати вогонь і поширювати у своїх громадах, повідомили у пресслужбі перевізника.

Доставлять лампадку також на передову для воїнів Сил оборони України разом із різдвяними подарунками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Різдво Христове за новим церковним календарем: що треба знати про найголовніше свято року

"Начальники 14 поїздів доставлять вогонь на 24 вокзали України, зокрема й на вокзали Краматорська, Покровська та Ізюму менш ніж за добу", - йдеться у повідомлені.

11 грудня українці зможуть отримати Вогонь для свого дому на вокзалах Києва, Вінниці, Хмельницького, Рівного, Сум, Чернівців, Дніпра, Івано-Франківська, Чернігова, Луцька, Одеси, Полтави, Херсону, Миколаєва, Запоріжжя, Черкас, Харкова, Львова, Ужгорода, Тернополя, Коростеня, Знамʼянки, Ізюму, Покровська та Краматорська. Там будуть встановлені безпечні стенди з Вифлеємським вогнем миру.

Вифлеємський вогонь миру - міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Символічний вогонь запалюють скаути у палестинському місті Вифлеєм та поширюють в інші країни. Вогонь символізує мир, любов та добро. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь вперше з'явився у 1992 році.

Зараз ви читаєте новину «В Україну приїхав Вифлеємський вогонь миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі