середа, 16 серпня 2023 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні пропонують змінити правила мобілізації: хто вручатиме повістки

В Україні пропонують змінити правила мобілізації: хто вручатиме повістки
У парламенті зареєстрували законопроект про зміну правил мобілізації. Фото: dev.ua

В Україні можуть змінити правила видачі повісток. Зокрема, змінити порядок проведення мобілізації пропонується законопроектом №9566.

Він уже зареєстрований у Верховній Раді. Про це повідомляє РБК-Україна.

Автор законопроекту ‒ нардеп Георгій Мазурашу. Він пропонує внести зміни до ст. 38 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого не мобілізують до армії восени 2023 року: перелік

Так, комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобов'язаним чоловікам на законодавчому рівні. Їм також пропонується дозволити збирати інформацію про військовозобов'язаних чоловіків та сприяти їхньому прибуттю на виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У документі пропонується покращити процес мобілізації, щоб співробітники ТЦК "концентрувалися на роботі з мотивованими патріотами, які хочуть йти захищати Україну зі зброєю в руках". А невмотивовані громадяни, які не хочуть ставати військовими, мають бути максимально залучені до роботи на підтримку та розвиток економіки.

У пояснювальній записці йдеться про те, що захист України можуть забезпечити лише мотивовані громадяни, які готові фізично і морально воювати проти російських окупантів.

Добровільно до військкоматів приходить близько 20% військовозобов'язаних. Тому, якщо не вручати повістки на вулицях, мобілізація в Україні може бути під загрозою.

Про це заявив керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують змінити правила мобілізації: хто вручатиме повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі