четвер, 20 липня 2023 06:50

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження
Дощі та грози пройдуть сьогодні у багатьох областях. Фото: pixabay.com

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища в деяких областях України 20 липня.

Оголосили І рівень небезпеки, жовтий, повідомляє Укргідрометцентр. Під час грози на центральних та південних територіях можливі пориви вітру до 15-20 м/с.

Опади будуть більш інтенсивними на заході, в Одеській та Вінницькій областях, а також на більшій частині території України. Східні області водночас залишатимуться сухими.

Температура повітря вдень коливатиметься в межах +23...28°С. На півдні країни температура підніметься до +27...32°С. Вдень грози прогнозуються також у центральних та південних областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти зі столу, від яких помирають коти

На Київщині 20 липня пануватиме мінлива хмарність. Удень пройдуть короткочасні дощі, місцями можливі грози.

Температура повітря в Київській області становитиме вдень +23...28°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть +25...27°С.

У небі над столицею можна було спостерігати цікаве й незвичне явище. На правому березі Києва перед заходом сонця та грозою на декілька хвилин з'явилася рідкісна райдуга.

"Райдужні хмари" складаються з водяних кристалів однакового розміру. Вони з'являються, коли Сонце займає певне положення на небі і водночас практично повністю ховається за щільними хмарами.

У результаті збереження оптичних властивостей сонячного світла на хмарах, вони забарвлюються в різні кольори. Триває цей феномен доки сонячне світло не зникає з небосхилу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі