четвер, 06 квітня 2023 06:50

В Україні панує холодний циклон: невтішний прогноз на четверг

В Україні панує холодний циклон: невтішний прогноз на четверг
На Прикарпатті, а вночі і на Хмельниччині, очікуються значні опади. Фото: pixabay.com

6 квітня в Україні буде похмуро. Пануватиме негода, опади очікуються в усіх областях.

По всій території країни дощитиме, а подекуди випаде мокрий сніг, повідомив Український гідрометеорологічний центр. Температура повітря коливатиметься від -9°С вночі до денних +16°С. Вітер переважатиме північний зі швидкістю 7-12 м/с, місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с.

У західних областях випаде помірний мокрий сніг із дощем. На Прикарпатті, а вночі і на Хмельниччині, очікуються значні опади. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура на заході вдень очікується у межах +1...6°С. У Карпатах стовпчики термометрів з нічних -4...9°С вдень вдень піднімуться приблизно до 0°С.

На решті території очікується невеликий дощ. Уночі у більшості північних, центральних та Одеській областях дощитиме помірно. Температура вдень на півдні становитиме +8...13°С, у східних областях – до +16°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну несеться потужний циклон зі снігом і хуртовинами

У Києві та області сьогодні також буде похмуро. Вночі піде помірний, а вдень невеликий дощ. Вітер пануватиме у столиці південно-східний зі швидкістю 7-12 м/с.

Температура по області вдень сягне +8...13°С. У Києві очікується вдень у межах +9...11°С.

У квітні цьогоріч буде багата на опади прохолодна погода. Перша декада місяця мине з дощами, снігом та заморозками.

На Закарпатті в Мукачеві попри холод почала квітнути магнолія Кобус.

Українські ж Карпати наприкінці березня повернулася справжня зима. На горі Піп Іван Чорногірський вдарив сильний мороз -16°С.

Зараз ви читаєте новину «В Україні панує холодний циклон: невтішний прогноз на четверг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі