субота, 03 квітня 2010 18:30

У Тернопільській ОДА готуються звільнити 70 чиновників

У Тернопільській ОДА готуються звільнити 70 чиновників

Скоротити на 20% штат чиновників готові в Тернопільській обласній обладміністрації.

Губернатор заявляє, що перш за все скоротять вакансії - їх зараз близько 30. Далі потрібно буде перезатвердити в Кабміні штатний розпис, після цього звільнити всіх, хто в нього не потрапить.

"Ми готові виконати вказівку президента про скорочення штату. Щоправда аби адміністрація справлялася з своїми основними функціями я прошу Кабмін, аби з чиновників зняли непотрібні обов"язки. Потрібно уніфікувати статистичну звітність, а то зараз половина чиновницького апарату зайнята опрацюванням однакових даних, аби подати їх в різних формах у різні відомства" - сказав Юрій Чижмарь, голова тернопільської ОДА.

Одночасно губернатор просить уряд при скороченні штату підвищити зарплату чиновників.

"Зараз в молодого спеціаліста, який приходит до нас працювати оклад 680 гривень. Плинність кадрів величезна, адже молода людина, набравшись досвіду в нас, вибирає роботу в комерційній структурі, адже там заробітна плата вища. Через низьку зарплату не можемо набрати спеціалістів потрібного рівня. Адміністрація ж не сільрада, тут повинні працювати люди високого рівня культури, з досвідом" - зазначив губернатор.

Чижмарь вважає, що Україні не варто запозичувати в Європи приклад скорочення зарплат чиновникам під час кризи.

"Якщо в Європі чиновник отримує три тисячі євро, і йому зарплату знизили на 20% - то все одно залишається 2,4 тисячі. Людина може за такі гроші прожити. А якщо в нас спеціаліст має тисячу гривень, то зніми 20% - буде 800 гривень. Хто за таку суму може прожити. В мене зарплата 9 тисяч, і я готовий відчути на собі зниження окладу на 20%. Але на працівників нижчого рівня це не можна переносити", - заявив губернатор.

Юрій Чижмарь один з небагатьох "ющенківських" губернаторів, яких не поміняли після приходу до влади Януковича. Керівник Тернопілля заявив, що готовий працювати в команді нового президента. В післяреволюційні часи Чижмарь був "пористом". Вийшов з партії ставши губернатором. Зараз безпартійний, щоправда став депутатом Тернопільської облради за списком "Єдиного центру".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернопільській ОДА готуються звільнити 70 чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі