пʼятниця, 14 квітня 2017 05:28

В Страсну п'ятницю в хаті запалюють 12 церковних свічок

В Страсну п'ятницю в хаті запалюють 12 церковних свічок
На Страсну п'ятницю з церкви приносять 12 свічок

В Страсну п'ятницю можна сіяти в полі — для гарного врожаю. Хліб, спечений цього дня, не запліснявіє і допоможе при хворобах.

Паску обов'язково треба випікати в домашній печі і прикрити її священною вербою. Тоді вона вважається оберегом від нечистої сили, пише ukr.media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі відправлять бійцям 4 т подарунків на Великдень

Разом з паскою печуть круглу хлібину. Господиня надкушує її і ховає за образи. Після цього в родині не буде сварок.

Після служби слід взяти з церкви додому 12 запалених свічок. Чекати, поки догорять. Це принесе в помешкання благополуччя та достаток.

Страсна п'ятниця - сприятливий період для того, щоб сіяти в полі і на городі. Бажано горох і кріп. Вважається, це дасть гарний врожай. Садити нічого не можна, бо встромлені робочі інструменти в землю принесуть біду.

У Страсну п'ятницю в церкві не буває літургії, адже в цей день Ісус приніс себе в жертву заради людей. Замість неї читають Євангелія про його страждання. Також під час богослужіння посеред храму ставлять плащаницю – плат із зображенням Ісуса, що лежить у гробі.

Зараз ви читаєте новину «В Страсну п'ятницю в хаті запалюють 12 церковних свічок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі