субота, 24 листопада 2012 03:03

В столиці відкриють "Музей історичного центру міста Києва"

В столиці відкриють "Музей історичного центру міста Києва"
Олександр Бригінець ФОТО: tvi.ua

У столиці може з'явитися нова установа культури "Музей історичного центру міста Києва". Його планують розмістити в приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 66/2.

Як повідомив голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, відповідний проект рішення внесено до порядку денного пленарного засідання сесії Київради 29 листопада 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві РПЦ збудує Храмовий комплекс, в якому хреститимуть на березі Дніпра

"Даний заклад стане першим в Україні, в якому за допомогою музейної експозиції можна простежити всю багатовікову історію держави Україна. Виставка налічує близько 600 експонатів, наданих приватними колекціонерами і небайдужими до нашої історії громадянами. Музей має на меті популяризувати серед жителів і гостей столиці історію створення держави і незалежності України, висвітлюючи роль у цьому центральній частині міста, її видатних державних і громадсько-політичних діячів, відродження національної культури, педагогіки, народної освіти і т.д.", - цитує А. Бригинця його прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луврі відкрили виставку Пінзеля. Подивитися на скульптури можна за 11 євро

Проект створення музею розроблений Шевченківською райдержадміністрацією спільно з Національним заповідником "Софія Київська".

"Урочисте відкриття першої експозиції виставки майбутнього Музею відбулося на 20-ій річниці незалежності України 19 серпня 2011 року в Національному заповіднику "Софія Київська". Виставку відвідало більше 10 000 чоловік. Враховуючи велику увагу до представленої експозиції, підготовлено проект рішення Київради "Про створення Музею "Музей історичного центру міста Києва", - наголошується в повідомленні прес-служби депутата.

Зараз ви читаєте новину «В столиці відкриють "Музей історичного центру міста Києва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі