пʼятниця, 16 листопада 2012 16:19

Національний художній музей отримав нового директора

Національний художній музей отримав нового директора

Генеральним директором Національного художнього музею стала Марія Задорожна. Наказ про її призначення 16 листопада підписав Міністр культури Михайло Кулиняк. Раніше Задорожна була заступником директора музею з розвитку.

"Призначити директором Задорожну - дуже вдале рішення, - каже арт-критик Костянтин Дорошенко. - 2010-го мені довелося з нею працювати під час кураторства українсько-китайського проекту "Внутрішнє світло". Її професійність справила на мене велике враження. Не знаю, з яких причин вона потім покинула музей. Але перед цим працювала над модернізацією самого музею та його роботи. Вона - не радянський музейник, а сучасний менеджер, який уміє працювати з молодою командою. Розуміє, що таке маркетинг, сучасний музей і сучасний глядач".

Головним конкурентом Задорожної була галеристка Тетяна Міронова, яка більше ніж півроку виконувала обов'язки директора музею. Її робота викликала незадоволення співробітників установи - відкритими листами і протестами почали звинувачували Міронову у непрофесійності та некомпетентності.

"Ці звинувачення багато у чому бути тільки словами. Тетяна Міронова була виконувачем обов'язків директора. Цей статус не має надто широких повноважень, і вона не могла серйозно, на повну силу працювати в музеї. Протистояння носило швидше персональний характер. Звичайно Міронова, на відміну від Задорожної, не має досвіду роботи у музеї. Зате має великий досвід роботи у мистецтві, уміє домовлятися з міжнародними інституціями. Ситуація черговий раз показала схильність нашого культурного середовища об'єднуватися тільки проти когось, а не за когось або якусь ідею. Міроновій тут треба віддати належне - вона трималася виважено, у публічних заявах нікому не нанесла персональної образи".

Зараз ви читаєте новину «Національний художній музей отримав нового директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі