середа, 13 вересня 2023 08:43

У США сказали, коли українські пілоти зможуть літати на F-16

У США сказали, коли українські пілоти зможуть літати на F-16
Українські пілоти зможуть опанувати F-16 за кілька місяців. Фото: wikipedia.org

Українські пілоти, які вже мають досвід, зможуть розпочати польоти на винищувачах F-16 вже за три місяці.

Так вважає командувач Повітряних сил Національної гвардії США Майкл Ло. Про це повідомляє АР.

За його словами, до жовтня українські пілоти мають прибути на базу Повітряних сил Національної гвардії США "Морріс" у Туксоні, штат Аризона.

"Зараз перевіряють їхні знання англійської мови. Залежно від цього, а також від досвіду польотів, вони можуть завершити навчання в США протягом трьох місяців", ‒ сказав Ло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили відреагували на прогнози щодо F-16 в Україні

За його словами, ця оцінка ґрунтується на попередньому досвіді навчання українських пілотів на літаках F-15C, що відбулося раніше у Каліфорнії.

"Це дозволило Повітряним силам Нацгвардії дійти висновку, що українські пілоти вже використовують більше західних підходів до польотів, і на вдосконалення їхніх навичок не знадобиться багато часу", ‒ пише видання.

Однак, пілотам без попереднього бойового досвіду на опанування винищувачів F-16 знадобиться дев'ять місяців.

"Утім, після завершення навчання у США українцям необхідно буде повернутися до Європи для додаткового навчання. Союзники по НАТО також показують українцям, як обслуговувати літак, і ці курси мають бути завершені до того, як винищувачі почнуть здійснювати бойові вильоти", ‒ йдеться у публікації.

При цьому повідомляється, що американським інструкторам доведеться відмовитися від деяких інших домовленостей стосовно навчань пілотів, аби якомога швидше передати необхідні знання українцям.

"Це ‒ національний пріоритет", ‒ додав Ло.

Друга та третя групи українських пілотів та інженерів незабаром вирушать для навчання на винищувачах F-16 за кордоном.

Перша група вже поїхала. Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що Україна розраховує максимально охопити всі майданчики, які нададуть союзники для навчання наших фахівців.

Зараз ви читаєте новину «У США сказали, коли українські пілоти зможуть літати на F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі