вівторок, 05 вересня 2006 17:08

У школах США заборонили іменинні торти

Американським учням заборонили у свій день народження приносити до школи святковий торт. Влада штату Коннектикут пояснює це тим, що місцеві школярі страждають від зайвої ваги. Причиною ожиріння кожного шостого учня є надмірне споживання цукру.

До цього часу місцева влада не дозволяла продавати газовані напої, але тепер введене нове обмеження на всі продукти з "надмірним вмістом цукру".

Іменинні торти заборонені з двох причин. По-перше, вони виготовлені так, що дітвора отримує максимальні смакові задоволення. По-друге, за рік учні з"їдають їх дуже багато, тому що школярі змагаються, хто принесе найсмачніший. Тому у штаті Коннектикут вирішили внести торт в список заборонених продуктів, пропонуючи дітям компенсацію у розмірі 10 центів.

Проте директори шкіл побоюються, що застосувати цю заборону буде тяжко через опір сімей. У Нью-Джерсі обурена група батьків вже підписала колективний протест на захист "традиції святкування дня народження в класі", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У школах США заборонили іменинні торти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі