вівторок, 06 вересня 2011 09:54

В Рунеті запустили соцмережу для покійників

Запущений сайт "Пам'ятай про", на якому користувачі можуть реєструвати сторінки, присвячені померлим людям, повідомляється в редакції "Стрічки.Ру" в прес-релізі. "Реєструвати" на сайті можна померлих родичів і друзів або знаменитостей. Уже створені "профілі" Владислава Лістьєва, патріарха Олексія Другого, актора Олександра Абдулова та інших відомих особистостей.

"Пам'ятай про" позиціонується як соціальна мережа. На кожній сторінці є "стіна", де можуть залишати коментарі відвідувачі. Користувачі можуть об'єднуватися в "групи" та дарувати померлим "подарунки" (у списку подарунків - сигарета, цукерка, свічка й склянка, накрита шматком хліба).

Передбачені тематичні розділи "Довідник", в якому міститься список відділів РАЦС, моргів, кладовищ, церков і ритуальних агентств, і "Корисна інформація", де, крім іншого, подається  список похоронних звичаїв різних народів. У прес-релізі зазначається, що проект "має на меті формувати культуру ставлення до того, що наше життя в якийсь момент закінчується".

Соцмережею керує пермське ВАТ "Союз".

Зазначимо, що співтовариства, присвячені померлим людям, створюються і в "традиційних" соціальних мережах, в тому числі "ВКонтакте" і Facebook.

Зараз ви читаєте новину «В Рунеті запустили соцмережу для покійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі