вівторок, 09 серпня 2011 16:34

Через соцмережу "Вконтакте" знизився попит на порнопродукцію

Через соцмережу "Вконтакте" знизився попит на порнопродукцію

Санкт-петербурзька організація споживачів об'єктів інтелектуальної власності (СОІВ) подала позов до соціальної мережі "Вконтакті" з вимогою заборонити на порталі пошук і поширення порнороликів. Як стало відомо газеті "Маркер", позов підготував Олексій Начінкін, особистий адвокат Сергія Прянишникова - одного з головних російських порномагнатів.

Перші слухання за цим позовом пройдуть в Арбітражному суді Санкт-Петербурга в серпні-вересні. Як розповів інтернет-газеті юрист організації пан Начінкін, СОІВ діє виключно з цивільних інтересів. Тим часом, у компаніях порнопродюсера Сергія Прянишникова Начінкіна називають особистим адвокатом підприємця. Однак юрист наголошує, що Прянишников до СОІВ ніяким чином не причетний: "У мене просто багато клієнтів", - говорить він.

Разом з тим, це не перший суд про порноматеріали, який ініціює СОІВ . У червні 2011 року ця організація подала позов на Мінкультури та експертну юрфірму "Юркон" з вимогою відновити прокатні посвідчення на 170 еротичних фільмів, які розповсюджуються компаніями Прянишникова. Порнопродюсер при цьому визнав, що він знає про позов СОІВ у цій справі та має власні інтереси в цьому.

Начінкін також сказав "Маркеру", що цей процес - лише пробний крок. "Вконтакті" обрана тому, що розташована в Петербурзі, пояснив юрист. Подібні позови СОІВ планує подати до пошукових систем, таких як "Яндекс" і Google, за допомогою яких також можна знайти протизаконне відео.

Сергію Прянишникову і його синові Микиті, крім виробничих, належать торгові компанії, які збувають "дорослі" диски, - це ТОВ "ПетроНік" і ЗАТ "Агда". Коментувати динаміку попиту на свою продукцію в цих компаніях відмовилися.

Однак торговці "полуничкою", записаною на DVD, нарікають, що інтернет серйозно шкодить їхній справі. "За останні три роки попит на жорстку еротику - а ми продаємо саме її - впав відсотків на тридцять. Занадто багато сайтів розвелось", - сказав "Маркеру" представник одного з магазинів.

Зараз ви читаєте новину «Через соцмережу "Вконтакте" знизився попит на порнопродукцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі