понеділок, 23 січня 2023 16:39

В РНБО викрили нову російську брехню про Україну

В РНБО викрили нову російську брехню про Україну
Росія поширює нові фейки про ЗСУ. Фото: unsplash.com

Розвідка Росії поширила дезінформацію про те, що Збройні сили України нібито зберігають на території Рівненської АЕС озброєння та боєприпаси, які отримали від Заходу.

Переконують, що "ЗСУ перетворили на свої арсенали територію АЕС. На складах розміщуються ракети до РСЗВ HIMARS та інших іноземних систем ППО, а також артилерійські боєприпаси", повідомили в Центрі протидії дезінформації РНБО.

Водночас окупанти висловили сподівання, "що в Києві нікому не спаде на думку навмисно підірвати склади боєприпасів на АЕС, щоб отримати від Заходу більше озброєння".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров зганьбився новою брехнею про "нацистську" Україну

"Ця інформація не відповідає дійсності. Особливо різко вкид розвідки РФ контрастує з повідомленням про початок роботи місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС, яка фіксуватиме будь-які загрози, що можуть мати станції", – пояснюють у ЦПД.

Публікуючи подібну дезінформацію, ворог може готувати підґрунтя для приховування майбутніх злочинів проти нашої держави та загострення панічних настроїв серед українців.

Російська пропаганда і ворожі Telegram-канали створюють різні дезінформаційні теорії щодо авіакатастрофи у Броварах. Про ворожі наративи розповів Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

Серед дезінформаційних вкидів, що гвинтокрил нібито збила українська ППО. Це була одна з перших і найменш ймовірних версій, оскільки жодного стороннього об'єкта в небі не було зафіксовано. Інша дезінформаційна теорія – про "неякісний гвинтокрил, який закупив у 2018 році колишній міністр внутрішніх справ".

Зараз ви читаєте новину «В РНБО викрили нову російську брехню про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі