пʼятниця, 30 грудня 2022 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО розповіли, яких ракет у Росії лишилося найбільше

В РНБО розповіли, яких ракет у Росії лишилося найбільше
Секретар РНБО заявив, що у Росії в достатній кількості залишилися тільки ракети С-300. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

У Російської Федерації в достатній кількості залишаються лише ракети С-300.

Інших типів озброєння в РФ уже недостатньо, запевнив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Kyiv Post. Водночас Росія не здатна виробляти велику кількість нових ракет.

"І зброя у них поступово закінчується. Єдине, що в них є у достатній кількості, це ракети для С-300. Але вони долітають тільки на коротку відстань. Саме тому РФ веде переговори з Іраном щодо постачання ракет. На сьогодні факту їхнього отримання не зафіксовано. Але якщо це відбудеться, ми одразу про це дізнаємося", – заявив Данілов.

За його словами, росіяни зараз ще можуть виготовляти нові ракети, але не в достатній кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР дали прогноз щодо подальших ракетних ударів РФ по Україні

"Це технологічно складний процес. Зараз для виробництва використовуються залишки деталей, які були на складах. Ми знаємо, скільки може бути виготовлено таких ракет. Якщо будуть з'являтися зовсім нові, то тоді ми казатимемо, що санкції не працюють. Сьогодні ми поки цього сказати не можемо", – додав секретар РНБО.

Минулої доби ворог завдав чергового масованого ракетного удару по Україні. Багато ворожих ракет збили сили української протиповітряної оборони, але є і "прильоти" в об'єкти інфраструктури Харкова та області. Фіксували влучання також у Києві, Одесі, Житомирі, на Миколаївщині та Львівщині.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО розповіли, яких ракет у Росії лишилося найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі