середа, 13 червня 2007 20:51

В Римі будівельникі засипали стародавні фонтани

Стародавний водопровід, відомий як "акведук Діви", забезпечує центр міста водою з 19 століття до нашої ери. По ньому вода поступає на цілий ряд фонтанів, зокрема на мармуровий барочний комплекс Треві.
 
Потік води несподівано вичерпався на початку місяця. Пошуки за допомогою підводної камери дозволили встановити, що труба виявилася перекритою в районі приватного будинку в елітному житловому комплексі Parioli на дальній стороні парка Вілла Боргезе.
 
Як повідомили у водопровідній компанії ACEA, будівельники, що споруджували підземну автостоянку, випадково пробили стіну труби, потім спробували закласти її бетоном, але натомість перекрили її повністю.
 
Фонтан Треві поки переведений на замкнутий цикл роботи, але очікується, що через декілька днів його доведеться відключити. Фонтани менші за розміром вже вичерпалися.
 
На ремонт акведука піде до шести тижнів. ACEA розглядає можливість на час ремонтних робіт подавати воду на фонтани з не такого стародавнього "акведука Павла", що подає воду з озера на північ від Риму з другого століття нашої ери. www.segodnya.ua
Зараз ви читаєте новину «В Римі будівельникі засипали стародавні фонтани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі