вівторок, 01 вересня 2009 15:25

У Польщі не погодились зі словами Путіна

У Польщі не погодились зі словами Путіна

Слова прем"єр-міністра Володимира Путіна, висловлені у листі до поляків, заслуговують на повагу, але у деяких випадках для них немає ніяких підстав. Жоден з російських полонених в 1920 році не був убитий поляками пострілом у потилицю, пише "Gazeta Wyborcza".

Видання відзначає, що польсько-російський діалог, хоч відбувається з перешкодами, є великим досягненням за останніх 20 років. Росія є однією з найвпливовіших країн у світі, і для поляків ця країна має особливе значення. Варто добре оцінити слова прем"єра Путіна, які він пише про німецьких противників нацизму і російсько-німецьке примирення.

Газета згадує моменти з листа Путіна, з якими вона не згодна. Як ідеться у статті, важко покласти знак рівності - одна справа, "боягузлива і аморальна експансія Гітлера", друга справа - "сталінсько-нацистське вторгнення до Польщі", а ще інша справа - "англійські і французькі війська ввійшовши до Чехословаччини, не займали цілу країну".

Анексія Заолжя (область в Чехословаччині. - ред.) в 1938 році "викликає незручне становище і жаль. Але поляки не робили ніяких депортацій, не кажучи вже про злочини такі, як Катинь", повідомляє "Gazeta Wyborcza".

Крім того, видання не погоджується порівняти долю Катині з долею російських солдатів, захоплених у 1920 році.

"Вся правда про долю цих ув"язнених повинна бути розкрита, але жоден з них не був убитий пострілом у потилицю", - підкреслюється у статті.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі не погодились зі словами Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі