середа, 16 квітня 2008 12:17

В Перу затверджений вирок екс-президентові Фухіморі

Верховний суд Перу затвердив вирок колишньому президентові країни Альберто Фухіморі, який в грудні 2007 року був засуджений до шести років ув"язнення. Як уточнює AFP, мова йде про вирок у справі про зловживання посадовими повноваженнями. В даний час Фухіморі знаходиться під слідством за іншими звинуваченнями.

Фухіморі займав пост президента Перу з 1990 до 2000 року, коли він був вимушений подати у відставку через корупційний скандал. У подальші роки екс-глава держави ховався за кордоном, спочатку в Японії (Фухіморі - етнічний японець), потім в Чилі.

В Перу проти колишнього президента були висунуті звинувачення в корупції, зловживаннях і порушенні прав людини. Перу довгий час добивалися екстрадиції Фухіморі. Нарешті, в 2005 році він був арештований в Чилі і у вересні 2007 року доставлений в Перу.

У грудні 2007 року екс-президента визнали винним в зловживанні посадовими повноваженнями, а саме в тому, що він ініціював обшук в квартирі дружини глави перуанської розвідки Владіміро Монтесіноса. В ході обшуку були вилучені відеозаписи, на яких відображено, як Монтесінос дає хабарі журналістам і представникам перуанської опозиції. Ці записи кидали тінь і на самого Фухіморі, оскільки глава розвідки був його найближчим помічником.

Агентство повідомляє, що, окрім тюремного терміну, екс-глава держави засуджений до виплати 135 тисяч доларів як компенсація моральної шкоди, заподіяної дружині Монтесіноса, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Перу затверджений вирок екс-президентові Фухіморі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі