середа, 22 липня 2009 12:40

У Пакистані президент законодавчо заборонив сміятися над ним

У Пакистані президент законодавчо заборонив сміятися над ним
Президент Пакистану Асіф Алі Зардарі законодавчо заборонив використовувати його ім"я в жартах і анекдотах. Авторам текстових повідомлень, електронних листів і записів в блогах, що містять жарти, які стосуються лідера країни, загрожує тюремний термін до 14 років позбавлення волі, пише The Telegraph.

Як відзначає видання, ці заходи були зроблені після того, як офіційну електронну пошту адміністрації Зардарі заповнили листи з повідомленнями, що висміюють президента. Стежити за виконанням нового закону буде Федеральне агентство розслідувань (FIA).

Як заявив міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік, відтепер FIA займатиметься пошуком людей, які жартують над президентом. Людина, викрита у відправці SMS з жартом про Асіфа Алі Зардарі, буде засуджена до 14 років тюремного ув"язнення, а його майно буде конфісковано.

Народ Пакистану жорстко критикує ухвалений закон, що порушує права людини, а активісти закликають не використовувати ім"я президента у відкритому вигляді, благо у нього є маса прізвиськ. Найбільш поширене з них звучить як "містер 10 відсотків", яке Асіф Алі Зардарі отримав за розмір отримуваних ним "відкатів".

Організації з боротьби за права людини засудили новий указ, назвавши його "невиправдано жорстоким і авторитарним". У свою чергу, прихильники Зардарі аргументують закон боротьбою з ворогами держави і тероризмом, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані президент законодавчо заборонив сміятися над ним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі