вівторок, 18 листопада 2014 10:09

В окупованому Криму помітили правове свавілля - Росія або не може, або не хоче його приборкати

В окупованому Криму помітили правове свавілля - Росія або не може, або не хоче його приборкати
Фото: ukr.obozrevatel.com

Росія обмежує гарантії прав людини в окупованому Криму.

Про це інформує звіт міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, пише Укрінформ.

"У Криму відбувається залякування і утиск тих, хто виступає проти позиції Росії в українському конфлікті, повідомляють правозахисники, відзначаючи, що це стосується, в особливості, кримських татар, активістів та журналістів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, Росія порушила ряд зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом, зокрема, у сфері забезпечення прав цивільного населення.

При цьому "влада не може або не хоче приборкати свавілля" так званих загонів самооборони, які, за інформацією HRW, причетні до таких порушень прав людини як викрадення людей.

Правозахисники закликають міжнародну спільноту "використовувати всі можливості для висловлення стурбованості" з приводу ситуації в Криму і "домагатися забезпечення доступу" на півострів для незалежних міжнародних правозахисних спостерігачів.

"Для забезпечення дотримання прав всіх жителів Криму, в особливості уразливих меншин, необхідно приділяти найпильнішу міжнародну увагу ситуації на півострові", - каже Юлія Горбунова, дослідник HRW по Європі та Центральній Азії.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму помітили правове свавілля - Росія або не може, або не хоче його приборкати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі