четвер, 09 квітня 2009 18:09

В Одесі затримали молдовських опозиціонерів

В Одесі затримали молдовських опозиціонерів
В аеропорту Одеси співробітниками міліції, СБУ, прикордонної служби затримали вчора двох громадян Республіки Молдова - Габріела Статі та Аурена Маринеску, які підозрюються в організації масових заворушень у місті Кишинів.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

За інформацією відомства, вказані особи були оголошені в розшук "за організацію масових заворушень та дій, скоєних з метою захоплення і насильницького утримання державної влади з порушенням Конституції Молдови, які мали місце в Кишиневі".

У даний час Генпрокуратура розглядає запит Генпрокуратури Молдови щодо видачі цих осіб для подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Після парламентських виборів 5 квітня в Кишиневі почалися масові акції протесту, які продовжувалися 6 і 7 квітня. Маніфестанти не визнавали результатів виборів, згідно яким Комуністична партія, очолювана президентом Володимиром Вороніним, отримала 50% голосів.

Мітингуючі, крім відміни результатів виборів, вимагали приєднання Молдови до Румунії. Поліція затримала близько 200 учасників масових безладів у Кишиневі.

8 квітня президент Молдови Володимир Воронін заявив про введення візового режиму з Румунією. Він вважає, що Румунія причетна до масових акцій протесту, що відбулися в країні після парламентських виборів.

Також Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови оголосило персонами нон-грата двох працівників Посольства Румунії.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ Румунії категорично відкинуло звинувачення офіційного Кишинева у втручанні Румунії у внутрішні справи Молдови.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі затримали молдовських опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі