вівторок, 08 вересня 2015 16:24

В Одесі затримали місцевих лідерів "Правого сектору" та "Автомайдану"

В Одесі правоохоронці затримали лідера місцевої організації "Правого сектора" Сергія Стерненка, його однопартійця з Комінтернівського району Руслана Демчука і главу одеського "Автомайдану" Євгена Резвушкіна, повідомляє Думская.

  Керівник одеської облосередку "Правого сектора" Сергій Стерненко
Керівник одеської облосередку "Правого сектора" Сергій Стерненко

Протягом найближчих годин Приморський районний суд має обрати обом активістам запобіжний захід. За інформацією ЗМІ, слідчі клопотали про відправку їх у СІЗО.

 

Що конкретно інкримінують Стерненку і Резвушкіну, офіційно поки невідомо.

Як повідомив соратник Резвушкіна, керівник "Ради громадської безпеки" Марк Гордієнко, автомайданівця звинувачують у тому, що він штовхнув прокурора:

 

"Але цей прокурор затягував справу по сепаратистам. Можливо, що знайдеться ще кілька моментів, які також можна представити як звинувачення. І тут у кожного з нас має бути чітке розуміння - Резвушкін повинен відповісти за законом, якщо його провина буде доведена", - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Марк Гордієнко, додавши, що він за невибіркове правосуддя.

 

Стерненку і Демчуку, за деякими даними, ставлять в провину викрадення депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича.

Водночас командир ДУКу "Правого сектору" Андрій Стемпіцький написав на своїй сторінці у Фейсбук: "Затримали Берію (керівника ПС) в Одесі. Головне "не розкачувати човен". Тільки не пишіть в коментарях, що ми плачемось і нічого не робимо. Робимо".

Зараз ви читаєте новину «В Одесі затримали місцевих лідерів "Правого сектору" та "Автомайдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі