середа, 13 жовтня 2010 11:42

В Одесі "упівців" визнали екологічно небезпечними

В Одесі "упівців" визнали екологічно небезпечними

Пізно ввечері 12 жовтня одеський суд виніс постанову заборонити 14 жовтня проводити акції вшанування національних героїв у місті.

Про це повідомила прес-служба Одеської обласної організації ВО "Свобода".

"Окружний адміністративний суд Одеси за позовом виконавчого комітету одеської міської ради постановив заборонити українським патріотам проводити 14 жовтня 2010 будь-які заходи в центрі міста", - йдеться у повідомленні об'єднання.

Відповідальний за проведення акцій кандидат в депутати до обласної ради від ВО "Свобода" Василь Сидорак назвав рішення суду абсурдним і переконаний, що воно було написано під диктовку мерії.

"Про проведення маршу на честь героїв УПА мерію було повідомлено ще 4 жовтня. В четвер, 7 жовтня, я отримав позитивні відповіді - письмову від управління внутрішньої політики і усну від управління МВС. Про те, що міськвиконком подав позов з вимогою заборонити марш, мене повідомив представник суду за дві години до засідання. Відповідні документи надіслали факсом. Я не встиг навіть ознайомитись з суттю справи. Моє клопотання про перенесення засідання на сьогодні суддя відхилила. Сам процес був схожий на театр. Суддю цікавило, чому в заявці не вказаний перелік людей, які братимуть участь на марші, які релігійні переконання учасників акції", - розповів він.

За словами Сидорака, рішення суду виглядає просто смішним.

"Суддя Вовченко задовольнила позов виконкому міськради, посилаючись на те, що в цей час у центрі міста по відповідному маршруту проведення маршу будуть розташовані агітаційні палатки різноманітних партій і громадських організацій, що може призвести до значного загострення ситуації та масових безладів. Крім того, цитую мовою оригіналу, "це може спричинити погіршення санітарно-епідеміологічного стану, що є загрозою як для населення так і для туристів, мирний відпочинок яких може бути призупинено". Вдумайтесь. Ну це ж анекдот якийсь. З таким трактуванням закону, завтра, взагалі, заборонять на вулицю виходити", - обурився "свободівець".

Як відомо, щороку 14 жовтня традиційно проводиться марш за вшанування героїв УПА і відзначається свято Покрови. Така ж акція пройде і в Києві.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Одесі "упівців" визнали екологічно небезпечними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі