пʼятниця, 24 вересня 2010 10:26

Родину Ющенка з воїнами УПА зобразили у церкві на іконі (ФОТО)

 

Екс-президента Віктора Ющенка з дружиною Катериною та сином Тарасом зобразили на склепіннях греко-католицької церкви архістратига Михайла по праву руку від Богородиці. Церква знаходиться в селі Верин піді Львовом.

За словами художника Миколи Гавриліва, в церквах завжди було прийнято зображувати не тільки святих, але й, наприклад, гетьманів чи засновників церкви.

"Ющенко з дружиною і молодшим сином символізують українську родину, святе сімейство. Ющенко - кращий президент, який був в України. Якщо Янукович буде таким або кращим, то і для нього місце під куполом знайдеться", - пояснив настоятель церкви, отець Василь Говгера.

По сусідству з Ющенком "помістили" воїнів УПА, пап римських (Бенедикта XVI і Іоанна Павла II), митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, теперішнього главу греко-католиків Любомира Гузара та місцевих єпископів.

Селяни в цілому задоволені розписами церкви. "Те, що Ющенко намалювали, це правильно. Он у Донецьку, чув, Януковича колись зобразили на іконі. Так що, їм можна, а нам ні?" - міркує місцевий мешканець Василь.

"У церкві повинні бути лики святих, а Ющенко не виправдав надій, хоча люди в нього вірили", - каже одна з мешканок села баба Ганя.

Нагадаємо, в Донецькому кафедральному соборі Української греко-католицької церкви є унікальна ікона Донецької Пресвятої Богородиці.

Місцевий іконописець зробив її у формі терикона, а крім Богородиці і ангелів, зобразив на ній відомих місцевих діячів науки, освіти, медицини та політиків, серед яких і Віктор Янукович.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Родину Ющенка з воїнами УПА зобразили у церкві на іконі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі