четвер, 28 січня 2016 17:36

В Норвегії відбувся День української Біблії
5

  Ольга Сеттерстрьом з сином
Ольга Сеттерстрьом з сином

24 січня в протестантських церквах Норвегії відбувся День української Біблії. Розповідали про ситуацію в країні та читали "Отче наш" українською мовою.

Окрім місцевих жителів, в тому числі і діаспори, були запрошені гості з України. Люди приходили у національних костюмах. Українська спілка в Рогаланді пригощала гостей солодощами.

"Щорічно церква цієї конфесії присвячує день новій країні. Цього разу обрали Україну, оскільки увага до нас у медіа була величезна ще з перших днів Майдану. Я читала молитву рідною мовою, а мій син грав на скрипці", - розповіла Gazeta.ua Ольга Сеттерстрьом з міста Санднес в регіоні Рогаланд.

  Фото Ольги Сеттерстрьом
Фото Ольги Сеттерстрьом

В Норвегію Ольга переїхала в 1998 році. Працює на м'ясній фабриці - перевіряє якість готових м'ясних продуктів та сировини.

"Моя мета - показати Україну та українське. На жаль, тільки 4 людини з нашої громади відгукнулися. Українці важкі на підйом, іноді хочуть прийти на все готове", - зітхає Ольга.

На свято українська громада принесла з собою солодощі: слойки, булочки, рулети з маком та шоколадки в обгортках з видами України.

По завершенні свята місцева церква відправить до українського Маріуполя книги Біблії.

  Ольга Сеттерстрьом читає Отче наш в норвезькій церкві українською мовою
Ольга Сеттерстрьом читає Отче наш в норвезькій церкві українською мовою

"Норвежці підходили, дивилися, розпитували. Всім було цікаво. Здається, більше всього уваги було приділено українським віночкам, червоним черевичкам - одна норвежка навіть замовила! Багато розпитували про Україну, ми розповідали. Дуже сподобалось їм пояснення кольорів нашого прапору", - каже Ольга.

За її словами, українська діаспора в регіоні об'єдналася в спілку зовсім недавно – навесні буде річниця. Але вже встигла здружитися і провести багато спільних заходів. В тому числі на допомогу пораненим бійцям в зоні АТО.

  Фото Ольги Сеттерстрьом
Фото Ольги Сеттерстрьом
Зараз ви читаєте новину «В Норвегії відбувся День української Біблії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі