четвер, 23 червня 2011 10:48

У Криму море охололо до +10 градусів

У Криму море охололо до +10 градусів

У Ялті та Алушті море охололо до +10 градусів. Як повідомила начальник Севастопольської гідрометеорологічної обсерваторії Валентина Наумова, всьому виною – понизівка: "Через течію нагрітий сонцем верхній шар води змінився на глибинний холодний. Це характерне для Криму явище, а от коли море потеплішає, ми спрогнозувати не можемо - все залежить від природи". У середньому понизівка тримається від одного до трьох тижнів. Найтепліше море зараз у Мисовому – +25 та у Севастополі – +24, у Євпаторії та Чорноморському вода прогрілася до +23, а у Феодосії до +20. Можна сміливо їхати на пляж, тим більше, що у найближчі дні, за словами начальника відділу метеозабезпечення Республіканського гідрометцентру Любецької, у Криму дощів не буде. Очікується, що погода зіпсується тепер після 26 червня - пройдуть опади, пише "Сегодня".

А ось у СЕС заспокоюють: чим прохолодніша вода, тим менше ризику підхопити у морі інфекційне захворювання. "Є кілька мікроорганізмів, які можуть прекрасно себе почувати у будь-якій воді, але комфортна температура для розмноження мікроорганізмів +24 градуси і вище", - пояснює головний санлікар Криму Наталія Пеньковська. До речі, після перевірки морської води СЕС уже закрила два кримські пляжі - у Малореченському і Рибачому (поблизу Алушти). За словами Пеньковської, вода в акваторіях цих селищ виявилася "нестандартною". Причини відхилень з'ясовуються: це можуть бути як викиди неочищених каналізаційних стоків, так і звичайний шторм, який підняв брудну воду з дна.

А для тих, хто все ж купається, підприємці, які орендують пляжі на ПБК, у Керчі, Євпаторії та Севастополі впроваджують нову послугу - пляжні сейфи. Раніше ходити купатися доводилося ледь не по черзі: поки один плаває, другий стежить за речами. Тепер все можна залишити у сейфі, який стоїть прямо на піску. "Дуже зручно - платиш десятку і про те, що щось пропаде, можна не турбуватися, - ділиться враженнями курортниця, яка відпочиває на Балаклавському пляжі "Близький". - А ключ видають на гумовому браслеті - не загубиться. За словами менеджера компанії, яка запатентувала цю послугу в Україні, Олександра Рошуора, цього літа на сейфи почався справжній бум - з початку сезону кримські підприємці купили вже 130 штук. Вартість одного сейфа на 24 комірки (кожна під ключ) - 3 тис. 850 грн.: "Окупається приблизно за місяць, ми рекомендуємо продавати місце у комірці за 5 гривень за годину і 10 на добу".

Зараз ви читаєте новину «У Криму море охололо до +10 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі