вівторок, 28 липня 2009 17:14

В Камбоджі хворих на СНІД переселяють в ізольовану колонію

В Камбоджі хворих на СНІД переселяють в ізольовану колонію
Уряд Камбоджі переселяє хворих СНІДом з центру столичного міста Пномпень на околицю. Там вони живуть в спорудах з тонких залізних листів і відчувають брак чистої води.

Уряд почав виселяти ВІЛ-інфікованих і хворих СНІДом місяць тому. За інформацією сайту licadho-cambodia.org, 18 червня було вислано 20 сімей, ще 20 сімей прибули на околицю столиці минулого тижня. Кожна сім"я, незалежно від розмірів, живе в приміщенні розміром 3,5 на 4,8 метра.

Поселення на околиці Пномпеня називають колонією або селом хворих на СНІД.

Ініціатива влади Камбоджі викликала протест правозахисних організацій та груп. Їхні представники заявляють, що хворі люди вимушені жити в жахливих умовах, далеко від медичних і соціальних служб, вони не мають можливості працювати. Правозахисники відзначають, що ізоляція заражених таврує їх в очах місцевих жителів.

Організація Human Right Watch склала лист, адресований прем"єр-міністрові і міністрові охорони здоров"я Камбоджі. Під ним підписалися більше 100 світових громад, які займаються питаннями, пов"язаними з ВІЛ та СНІДом, і соціальними проблемами.

Згідно з даними ООН, в Камбоджі скорочується кількість ВІЛ-інфікованих. В той же час існує загроза, що захворювання знову почне розповсюджуватися. За оцінками, в 2008 році 67,2 тис. дорослих і 3,8 тис. дітей були ВІЛ-інфіковані. Населення Камбоджі складає більше 13 млн людей, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Камбоджі хворих на СНІД переселяють в ізольовану колонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі