вівторок, 15 вересня 2020 23:43

В Ізраїлі просять Зеленського пропустити паломників-хасидів з Білорусі

В Ізраїлі просять Зеленського пропустити паломників-хасидів з Білорусі
Сотні хасидів намагалися потрапити в Україну з Білорусі. Фото: dpsu.gov.uа

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері просить президента України Володимира Зеленського пропустити хасидів-паломників, яких зупинили на білорусько-українському кордоні через заборону в'їзду в країну іноземним громадянам.

У листі ізраїльський міністр зазначає, що протягом двох тижнів на кордоні України з боку Білорусі перебуває велика група чоловіків, жінок і дітей.

"Я звертаюся до вас з проханням дозволити на надзвичайних гуманітарних підставах в'їзд для тих, хто перебуває на білоруському кордоні, тільки на період єврейського Нового року, з урахуванням обмежень і з повним дотриманням усіх санітарних норм періоду COVID-19, які ваша країна вважає потрібними", — йдеться у листі, який офіційно доставив посол Ізраїлю Джоел Ліон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Білоруссю затримали хасида

Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України на святкування юдейського Нового року з території Білорусі. Від 14 вересня заблоковано пункт пропуску "Нові Яриловичі". І, за прогнозами правоохоронців, паломники прибуватимуть.

14 вересня сотні хасидів намагалися потрапити в Україну з Білорусі. На кордон прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі просять Зеленського пропустити паломників-хасидів з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі