понеділок, 25 червня 2007 13:43

В Італії вбили 29-річну українку

Про смерть 29 - річної Світлани Селіверстової, мешканки Корабельного району міста Миколаєва, яка виїхала на заробітки до Італії два з половиною роки тому, сім`я загиблої дізналася 21 червня цього року.

Дівчина, яка подзвонила родичам Світлани,  представилася подругою і сказала, що трагедія сталася ще 19 червня, але ніхто нібито не наважувався повідомити матері загиблої трагічну звістку.

"Світлану знайшли мертвою в місті Реджіо-Калабріо, там, де вона проживала. Щоб забрати її тіло до України, вам треба буде заплатити 5 -7 тисяч євро" - і на цьому зв`язок обірвався. Від одержаної звістки матері Світлани стало погано, їй викликали "Швидку".

Повірити у те, що Світлана, котра працює в Італії гувернанткою,  померла своєю смертю - не міг ніхто, тому що напередодні в неділю, 17 червня, Світлана дзвонила рідним, ділилася планами на найближче майбутнє.

Сестра  Світлани, Людмила зв`язалася по телефону з жінкою, яка сама родом з Миколаєва, і яка обіцяла по-материнському доглянути за нею. Проте, почувши звістку про смерть молодої жінки,  вона відповіла, що допомогти нічим не може.

Друга ж знайома, що знаходиться в Римі, з якою незабаром зв`язалися рідні Світлани, запевнила, що допоможе через своїх знайомих в посольстві переправити труну з тілом в Україну, і це буде коштувати набагато дешевше, ніж та сума, яка називалася раніше. Крім того, вона сказала родичам, щоб вони нікуди самі більше не зверталися - вона, мовляв, залагодить все сама.

Але ближче до вечора повідомила, що нічим не зможе допомогти, оскільки цією справою займається поліція містечка, де українку виявили мертвою. 

Сестрі Світлани вдалося зв`язатися з посольством України в Італії, і вийти безпосередньо на консула - Руслана Семенченка. Наступного дня він повідомив, що даною справою займається поліція, оскільки Світлана померла не своєю смертю. Попередня версія - вбивство.

 У Світлани залишилася 7-річна дочка. Батько дівчиники трагічно загинув, коли їй не було і року. Зараз дитина живе з бабусею і сестрою своєї мами. 

 В даний час питанням доставки тіла загиблої на батьківщину займається посольство України. 

Миколаївська обласна інтернет-газета

Зараз ви читаєте новину «В Італії вбили 29-річну українку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі