середа, 14 березня 2007 16:58

В Іспанії в живого українця вирізали нирки й серце

Без серця і нирок повернулося до Львова тіло загиблого українського заробітчанина, який працював у Іспанії.

Рідним повідомили, що чоловік помер від інфаркту. Але висновок судмедекспертизи у Львові виявив, що в тілі не було серця і нирок, а на місці цих органів були згустки крові. Це ознака, що органи видаляли ще у живої людини.

"Нам повідомили, що на виробництві в чоловіка стався серцевий напад, але він ніколи не хворів, ніколи не скаржився, і це насторожило", — розповіла дружина загиблого.

За довідкою, виданою в Іспанії, причиною смерті чоловіка стала зупинка серця. Згодом жінка отримала інший документ, який ситуацію ще більше заплутав. За ним смерть чоловіка наступила від падіння з риштувань. До того ж, у документах стояли різні дати смерті.

У Львові жінка настояла на проведенні розтину тіла чоловіка і була вражена результатами. Згідно з ними, травми, які її чоловік отримав від падіння, не були смертельними, зате у померлого не було серця та нирок. До того ж, українська експертиза показала — усі інші органи тіла на розтині в Іспанії не досліджувалися, хоча звідти надійшов документ про експертизу усіх органів.

Дружина загиблого впевнена, що її чоловіка вбили і подала заяву до прокуратури, але там заявили, що злочин стався не в Україні і це не їхня компетенція.

Звернутися жінці до прокуратури ще раз з усіма і українськими, й іспанськими документами радять у львівському бюро Інтерполу. Слідчі прокуратури мають зібрати необхідний матеріал у справі та передати його на дорозслідування іспанській стороні.

"Шанси існують, їх можна отримати через співпрацю прокурорів України та Іспанії і, залучивши дипломатичних представників Іспанії, які мають допомогти українським стурктурам встановити істину", — сказав начальник Львівського регіонального відділу бюро Інтерполу Данило Шевчук, повідомляє телеканал ICTV.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії в живого українця вирізали нирки й серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі