середа, 21 серпня 2024 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW проаналізували просування ЗСУ на Курщині

В ISW проаналізували просування ЗСУ на Курщині
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували "додаткові успіхи" Сил оборони у просуванні в Курській області РФ. Фото: understandingwar.org

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський 20 серпня продемонстрував карту, що відображає ситуацію в Курській області РФ.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували успіхи Сил оборони у просуванні на Курщині.

"Сили оборони продовжують наступати по всій українській ділянці фронту в Курській області 20 серпня і нещодавно досягли додаткових успіхів. Українські сили продовжують механізовані атаки на околиці Кореневого, і що російські сили завдають артилерійських і повітряних ударів, щоб стримати просування українських сил. Водночас росіяни відновили деякі втрачені позиції і просунулися в полях на південь від Сафоновки", - йдеться у звіті.

ЗСУ також просунулися в лісистій місцевості на північ від Руського-Порічного (на північний схід від Суджі і за 20 км від кордону).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція на Курщині: у США уточнили політику щодо ударів по території РФ

"Карта Сирського вказує на те, що українські війська просунулися трохи далі, ніж оцінює ISW, а саме: біля Вікторівки (на південний захід від Корєвено); між Снагостом і Коревено; на північний схід від Коревено в районах на північ від Крем'яного і на північний захід від Погребків; на схід від Малої Локни; і на південний схід від Суджі. ISW продовжує вважати, що ЗСУ не контролюють всю територію за лінією розмежування згідно з доктринальним визначенням контролю, яке ISW використовує для формування своїх оцінок контролю над територією", - сказано в повідомленні.

Українські офіційні особи продовжують роз'яснювати деякі цілі української операції в Курській області та повідомляти про подальше просування Сил оборони.

Російське військове командування тим часом продовжує ускладнювати і бюрократизувати свою поки що неефективну структуру командування і управління для російської відповіді на українську операцію в Курській області.

"ISW продовжує оцінювати, що складні та дублюючі обов'язки, а також постійно зростаючий список суб'єктів, яким Кремль доручив реагувати на українську операцію, перешкоджають здатності РФ створити ефективні спільні структури", - зазначають аналітики.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 21 серпня склали 603 010 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1210 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували просування ЗСУ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі