середа, 18 квітня 2007 13:04

В Ірані починається полювання на неправильно одягнених жінок

Поліція Тегерана в найближчі дні розпочне кампанію із затримання жінок, чий зовнішній вигляд не відповідає прийнятим в країні суворим релігійним нормам. Зокрема, арешту піддаватимуться ті, хто носить короткі манто (плащі), брюки, що облягають ноги, і шалі, з-під яких вибиваються пасма волосся.

У разі впіймання на місці злочину вільно одягненим пані доведеться пройти під конвоєм вартового правопорядку до одного з чотирьох спеціально створених центрів, де з ними проведуть годинну виховну бесіду і їм потрібно буде дати письмові зобов"язання, що подібні порушення норм ісламської поведінки з їхнього боку більше не повторяться. А потім в центр будуть викликані родичі затриманої модниці з тим, щоб привезти їй відповідний одяг. Поліцейські облави будуть також спрямовані проти чоловіків "в неадекватному одязі з зухвалою символікою".

Місцеві спостерігачі відзначають, що подібні кампанії проводяться щорічно напередодні літа. Проте успіхи цих акцій вельми обмежені. Останніми роками мораль в Ісламській Республіці помітно пом"якшала. Замість традиційної довгої чадри темного кольору, що закутує жінку з голови до п"ят, іранки носять шовкові манто вище коліна, з-під яких стирчать обтягуючі, а часто і короткі (по щиколотку) брюки. А замість хустки, що покриває голову і приховує волосся від сторонніх поглядів, стали носити шаль, недбало накинуту на потилицю, повідомляє, з посиланням на ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані починається полювання на неправильно одягнених жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі