вівторок, 06 жовтня 2009 17:06

У Індонезії число жертв землетрусу може перевищити 3 тисячі людей

У Індонезії число жертв землетрусу може перевищити 3 тисячі людей
Число жертв потужного землетрусу на індонезійському острові Суматра може перевищити 3 тис. людей. Таку думку висловив у вівторок керівник відділення Міжнародного комітету Червоного Хреста в Індонезії Боб МакКерроу. Він виступав в місті Паданг - адміністративному центрі провінції Західна Суматра, який найсильніше постраждав від землетрусу.

Землетрус магнітудою 7,6 балів стався в Індонезії минулого тижня. Уряд Індонезії до останнього часу повідомляв про 603 загиблих і 960 зниклих безвісти. В п"ятницю ООН повідомила про 1,1 тис. загиблих, пізніше з"явилася інформація про те, що рахунок жертв може піти на тисячі.

За даними Індонезії, в результаті стихійного лиха було зруйновано до 200 тис. будинків, з них приблизно 90 тис. не підлягають відновленню. Серед загиблих - більше 600 жителів чотирьох селищ недалеко від Паданга, живцем похованих під обвалом, який спровокував землетрус.

Індонезія знаходиться в найбільш сейсмічно активній зоні планети і є частиною так званого Тихоокеанського вогненного кільця - потужного тектонічного розлому. Щорічно сейсмологи реєструють в цьому районі 6-7 тис. землетрусів магнітудою вище за 4 бали. У цьому районі Землі розташовуються найактивніші тектонічні плити, одна з яких пересувається з швидкістю сім сантиметрів в рік, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Індонезії число жертв землетрусу може перевищити 3 тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі