вівторок, 12 лютого 2013 01:07

У храмі Св. Василія Великого УГКЦ востаннє в цьому році відсвяткували розколяду

У Києві у храмі Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви традиційно в останню неділю перед Стрітенням відсвяткували розколяду.

Перед парафіянами і відвідувачами храму після священної літургії востаннє в цьому році виступив із колядками вокальний ансамбль "Фавор".

"Різдвяний період триває по церковному календарю до Стрітення, тобто до 15 лютого. І до цього часу традиційно колядується, - розповідає Gazeta.ua 39-річний Маркіян Свято, хорист, учасник гурту "Фавор". – Розколяда – це останні колядки на заключення того різдвяного періоду, щоби ще раз підкреслити важливість Різдва, ще раз усім про нього нагадати. Адже, як правило, усі вважають для себе Різдвом приблизно 5-6 днів, максимум до Водохреща. А насправді весь різдвяний цикл триває аж до Стрітення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники різних конфесій світу в Києві молилися за єдність усіх християн

Вокальний ансамбль – це чоловічий хор храму Св. Василя Великого. Уже традиційно протягом останніх 4-5 років хористи організовують такий останній виступ наприкінці періоду різдвяних свят.

Цьогоріч колектив загалом виконав приблизно десять колядок. Зокрема співали традиційні колядки, такі як "Щедрик", "Нова радість стала", "Добрий вечір тобі". Також прозвучали сучасні колядки, як наприклад, "Народився Бог на санях" на слова Богдана-Ігоря Антонича, музику Василя Жданкіна.

Гурт "Фавор" існує вже 19 років. Початково він був квартетом, а пізніше розширився до складу ансамблю. Керівник і диригент ансамблю Роман Дудзяк.

Зараз ви читаєте новину «У храмі Св. Василія Великого УГКЦ востаннє в цьому році відсвяткували розколяду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі