пʼятниця, 10 серпня 2007 13:58

У Харкові судять студента за знесення пам"ятника воїнам УПА

У четвер в Харкові відбулося засідання суду, на якому розглядалася справа активіста Євразійського Союзу молоді Сергія Позднякова, звинуваченого в зносі пам"ятника воїнам ОУН-УПА, що воювали під час Великої Вітчизняної війни проти радянських військ. Пам"ятний камінь УПА, встановлений в харківському Молодіжному парку, в грудні 2006 року був закопаний в землю групою невідомих в нічний час. Потім, коли на підході був указ президента Віктора Ющенка про святкування 100-річчя командувача УПА Романа Шухевича, в місті почали завзято шукати винних.

У червні 2007 року був заарештований міліцією один із засновників харківського відділення ЄСМ Сергій Поздняков, він пробув в СІЗО три доби, а потім було порушено проти затриманого кримінальну справу за статтею "злісне хуліганство". Щоправда, незабаром Позднякова відпустили під підписку про невиїзд, узявши до уваги молодість і позитивні характеристики студента-дипломника.

У цей же час стало відомо, що ще 3 активісти харківського ЄСМ покинули місто й виїхали до Росії, де мають намір добиватися надання політичного притулку, пише Новый регион.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові судять студента за знесення пам"ятника воїнам УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі