субота, 29 липня 2023 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР сказали, чи вплине арешт Гіркіна не дестабілізацію в РФ

В ГУР сказали, чи вплине арешт Гіркіна не дестабілізацію в РФ

Арешт російського терориста Ігоря Гіркіна не буде причиною для масових заворушень у Росії.

Проте кожна така подія дестабілізує внутрішню політичну ситуацію країни-агресорки. Про це в інтерв'ю NV заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Він порівняв затримання та арешт Гіркіна з ефектом метелика. Юсов наголосив, що нині у тюрмі сидить Олексій Навальний, якого вважають опозиціонером, проте революції на цьому тлі не відбуваються, так само й арешт Гіркіна не стане причиною масових заворушень.

Проте Юсов наголосив, що кожна подібна подія дестабілізує внутрішню політичну ситуацію Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти з'ясували, де тримають терориста Гіркіна

"Вона підриває єдність путінських еліт всередині й активізує внутрішню боротьбу. У цьому контексті й ситуація з Євгеном Пригожиним, й ситуація з Гіркіним насправді показує слабкість диктатора Володимира Путіна", – сказав Юсов.

Він зазначив, що Пригожин знаходиться на свободі та вільно пересувається територією РФ після спроби збройного заколоту, а Гіркін, який лише писав останнім часом, щоправда, багато і гнівно, але переважно займався белетристикою, зараз сидить в СІЗО.

У розвідці пояснили, що тепер для представників російських "еліт" виникає питання – чого намагається домогтися Путін такими діями. Тому Юсов припускає, що дестабілізаційні процеси лише набиратимуть обертів.

21 липня в РФ затримали терориста та воєнного злочинця Ігоря Гіркіна. Заарештували його нібито за заявою колишнього "вагнерівця". Суд у Москві заарештував його на два місяці.

Торік Гаазький суд присудив Гіркіну довічне ув'язнення за знищення малазійського літака Boeing MH17 на сході України у 2014 році.



Зараз ви читаєте новину «В ГУР сказали, чи вплине арешт Гіркіна не дестабілізацію в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі