понеділок, 29 квітня 2019 10:40

В Естонії стартують масштабні навчання за участі військових з України
5

У понеділок, 29 квітня, на території Естонії стартують найбільші тритижневі вчення Сил оборони "Весняний шторм".

У них візьмуть участь понад 9 тис. військовослужбовців з 13 країн, в тому числі і України, повідомляє "Європейська правда".

В ході навчань з 29 квітня до 17 травня військовослужбовці на різних рівнях відпрацьовуватимуть прийоми синхронізації планів бойових дій, співпрацю в управлінні, підвищення готовності до виконання тактичних завдань.

Навчання спрямовані на підвищення рівня підготовки особового складу Першої піхотної бригади, найбільш інтенсивна частина маневрів пройде з 2 по 10 травня.

Військові навчання "Північний вітер 2019" у Естонії
Фото: прес-служба Головного штабу Сил оборони Естонії
Військові навчання "Північний вітер 2019" у Естонії
Військові навчання "Північний вітер 2019" у Естонії
Військові навчання "Північний вітер 2019" у Естонії
Військові навчання "Північний вітер 2019" у Естонії

У навчаннях візьмуть участь підрозділи підрозділу сухопутних, військово-повітряних і Військово-Морських сил, особовий склад першої і другої піхотних бригад, тилові структури, особовий склад ополчення Кайтселійт.

У маневрах також будуть задіяні військовослужбовці дислокованих в Естонії тактичних груп НАТО, військовослужбовці з країн-союзників і партнерів по коаліції.

У навчаннях візьмуть участь сотні одиниць техніки-бронетранспортери, бойові машини піхоти і танки.

У повітряному просторі Естонії будуть переміщатися літаки і вертольоти ВПС Естонії і союзників. У їх числі винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Британії, польські штурмовики Су-22, вертольоти ВПС Британії і США Wildcat, Apache і Pavehawk.

У навчаннях візьмуть участь бойові кораблі ВМС Естонії і союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники вчились виходити в тил супротивника

За попередніми планами, в нинішніх навчаннях "Весняний шторм" візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Британії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії.

Зараз ви читаєте новину «В Естонії стартують масштабні навчання за участі військових з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі