четвер, 19 листопада 2015 19:16

"В два роки вже заробляв танцями" — в Києві нагородили талановитих дітей-сиріт
7

Фото: Тарас Подолян

18 листопада у столичному оперному театрі відбувалося нагородження в переможців Х Міжнародного конкурсу-фестивалю талановитих дітей "Щасливі долоні". Участь у ньому взяли 600 талановитих дітей-сиріт. Переможцями стали 33. Вони отримали сертифікати на освіту та путівки на відпочинок.

Початок концерту затримали. Щоб розважити глядачів, у фойє театру випустили 5 артистів на ходулях. Одна з дівчат вбрана у блискучу довгу сукню. На голові — корона із металевих куль. Коли дівчина проходить під люстрою, низько нахиляється, щоб не зачепити її.

"Мама, якщо я погладжу страуса, він мені око не виклює?", - спитав киянку Ольгу Коломієць син Ілля. Простягнув руку до дівчини на ходулях, яка вдавала наїзницю на страусі. У руках тримала повідок, яким управляла головою птаха.

За кілька хвилин до початку концерту у фойє театру забіг танцівник Григорій Чапкіс.

"В дитинстві найбільшим моїм талантом було вміння танцювати. Почав танцювати у два роки і вже тоді заробляв цим гроші. Народився у Молдові, нас у батьків було семеро. Жили у глиняному будинку, всі спали покотом на нарах. Батько майстрував хомути для коней, а мати займалася господарством. Щоб діти не просили їсти, з самого ранку нас викидали на вулицю. На цілий день давали по шматку макухи. А хотілося ж чогось смачнішого. Щоб заробити, почав танцювати", - розповів він.

"Ставав в одному із парків і показував усім циганочку на пузі і на голові. Біля мене завжди збиралося багато людей. Кожен по монетці кидав. До вечора мав повний капелюх грошей. Перед поверненням додому, бігли у магазин за цукерками. Купував кожному по одній. Решту грошей приносив батькам", - додав Чапкіс.

Перед початком концерту дітей-перможців вивели у фойє.

"Займаюся вокалом з 6 років. Спочатку співала у ванні перед дзеркалом. У мене гарно виходило, бо сусіди не раз про це казали. Згодом пішла на заняття у наш місцевий палац піонерів. Через три роки опинилася у школі-інтернаті. Там почала брати уроки у викладача. Вона щодня зі мною займається. Люблю естрадні пісні. Постійно виконує композиції з репертуару Марайї Кері, Селін Діон та Лари Фабіан", - розповіла 16-річна Ельміра Бахтіярова.

"Почала займатися дзюдо у 7 років. Брат ще раніше почав займатися цим спортом. Вдома часто на мені відробляв прийоми, яких його навчили. Якось сказав, що у мене непогано виходить і запропонував сходити з ним на заняття. Мені сподобалося. Тепер ходжу на тренування щодня. Займаюся по 3 години", - поділилася 12-річна Алла Онофрійчук із Сум.

"Однокласники знають, що займаюся спортом, тому не зачіпають. Розуміють, що зможу за себе постояти. Якось довелося вивчені прийоми застосовувати у звичайному житті. Рік тому у школі виник конфлікт з хлопцями з паралельного класу. Поверталася зі школи, а вони вчотирьох на мене сунуть. На якусь мить розгубилася. А потім згадала, що вчитель з дзюдо показував больові точки. Застосувала знання на практиці. Наступного дня ті хлопці прийшли миритися. Сказали, хочуть мати за друга таку круту дівчину", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «"В два роки вже заробляв танцями" — в Києві нагородили талановитих дітей-сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі