понеділок, 02 листопада 2020 15:17

Уряд запевняє про виплати медикам у розмірі 2,5 млрд грн

Уряд запевняє про виплати медикам у розмірі 2,5 млрд грн
Уряд скерував 2,5 мрд грн на виплати медикам. Фото: Слово і Діло

Національна служба здоров'я виплатила понад 2,5 млрд грн медикам.

"Національна служба здоров'я України вже виплатила понад 2,5 млрд грн на підвищення заробітних плат медичних працівників у вересні й жовтні. Гроші отримали 1 596 медзакладів спеціалізованої допомоги", - йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Найбільше коштів на підвищення зарплат отримали медичні заклади Києва - понад 216 млн грн, Дніпропетровської області - понад 209 млн грн та Харківської області - 171 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: стало відомо, скільки медиків померло від Covid-19

У пресслужбі нагадали, що згідно з рішенням Кабміну лікарі отримують доплати у розмірі 70% посадового окладу, фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей - 50% мінімальної зарплати, молодші медичні сестри та медичні брати - 25% мінімальної заробітної плати. Ці виплати отримуватимуть до кінця року.

Медичним працівникам, які ще не отримали свої доплати, виплатять їх у понеділок або вівторок. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у неділю на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Уряд запевняє про виплати медикам у розмірі 2,5 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі