пʼятниця, 21 квітня 2023 20:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд заборонив стягувати борги за комунальні послуги: кого це стосується

Уряд заборонив стягувати борги за комунальні послуги: кого це стосується
Уряд також схвалив проєкт закону про компенсацію збитків підприємствам, які постачають електрику, газ, воду і тепло в прифронтові чи тимчасово окуповані території. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабмін прийняв постанову про заборону стягнення комунальної заборгованості з переселенців, які виїхали з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії.

Йдеться виключно про заборгованість, яка накопичилася після початку повномасштабного російського вторгнення. Про це заявив під час засідання уряду прем'єр Денис Шмигаль, передає "Європейська правда".

За його словами, це справедливе рішення, яке діятиме до кінця воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення України почнеться цього року – Шмигаль

"Одночасно схвалюємо проєкт закону про компенсацію збитків підприємствам, які постачають електрику, газ, воду і тепло в прифронтові чи тимчасово окуповані території. Незабаром ми звільнимо всі наші землі, а тому важливо зараз зберегти спроможність роботи критичної інфраструктури в умовах воєнного часу", – написав Шмигаль.

Як додали в Мінреінтеграції, Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані РФ. Йдеться про осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони.

Наголошується, що споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку.

"Це перш за все довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби", – заявили в міністерстві.

Уряд розпочав тестування програми "єВідновлення", за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх домівок.

Тестування проводиться для того, щоб у майбутньому уникнути помилок і непорозумінь. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, сервіс працюватиме в "Дії" вже з 10 травня. Отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника.

Зараз ви читаєте новину «Уряд заборонив стягувати борги за комунальні послуги: кого це стосується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі