середа, 11 січня 2023 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд ухвалив місце Національного військового кладовища у Києві

Уряд ухвалив місце Національного військового кладовища у Києві
Меморіальний цвинтар збудують на Лисій горі у Києві. Фото: eastnews.ua

Кабінет міністрів ухвалив рішення облаштували Національне військове кладовище на Лисій горі у Печерському районі Києва.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник сказав, що у цьому питанні потрібно вже від слів переходити до конкретних дій, передає ТСН.

"Місто пропонувало місце для проведення почесних поховань поруч із Бабиним Яром, але Кабінет міністрів прийняв інше рішення, і воно було підтримане Київрадою, про облаштування Національного військового кладовища на Лисій горі в Печерському районі", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві планують створити військове кладовище біля Бабиного Яру

Дискусії з цього приводу досі точаться між опонентами.

"Але, на мою думку, нам уже потрібно переходити від розмов до конкретних справ. Потрібно достойно вшановувати пам'ять полеглих героїв. Це має бути меморіальне місце, і точно не на околиці столиці", – сказав заступник голови КМДА.

У Київській області створять перше в Україні Національне військове меморіальне кладовище. Відповідний законопроєкт Верховна Рада ухвалила 31 травня.

Зараз уряд має визначити порядок організації поховань, перепоховань на території військового цвинтаря та затвердити зразки намогильних споруд, меморіальних табличок. Будівництво, утримання та охорону кладовища фінансуватимуть з держ­бюджету. Також за державний кошт покриватимуть витрати на поховання.

Зараз ви читаєте новину «Уряд ухвалив місце Національного військового кладовища у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі