четвер, 09 червня 2022 15:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві планують створити військове кладовище біля Бабиного Яру

У Києві планують створити військове кладовище біля Бабиного Яру
Мер Віталій Кличко запропонував розмістити у столиці цвинтар для загиблих військових. Фото: Pexels

Київрада звернеться до Кабінету міністрів щодо створення в столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України.

Пропонують облаштувати такий цвинтар біля урочища Бабин Яр. Про це сказав міський голова Віталій Кличко під час засідання Київради.

"Україна переживає сьогодні велику трагедію і проходить через великі випробування. Наші воїни, патріоти, герої української нації гинуть за свободу й незалежність нашої держави. І наш обов'язок – вшанувати їхній подвиг і пам'ять про героїв. Тому пропонуємо й Київрада, переконаний, звернеться до уряду щодо створення у столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України. Ідеться про символічне в нашій історії місце – поряд з урочищем Бабин Яр", – сказав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розказав, скільки військових Україна втрачає щодня

Міська влада готова профінансувати облаштування військового кладовища.

Кличко каже, що потрібна підтримка проєкту на національному рівні. Може знадобитися ухвалення окремого закону.

"Київ має втілити цей проєкт спільно з державою", – підсумував міський голова.

У Київській області створять перше в Україні Національне військове меморіальне кладовище. Відповідний законопроєкт Верховна Рада ухвалила 31 травня.

Зараз уряд має визначити порядок організації поховань, перепоховань на території військового цвинтаря та затвердити зразки намогильних споруд, меморіальних табличок. Будівництво, утримання та охорону кладовища фінансуватимуть з держ­бюджету. Також за державний кошт покриватимуть витрати на поховання.

Зараз ви читаєте новину «У Києві планують створити військове кладовище біля Бабиного Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі