вівторок, 04 червня 2024 13:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд на три місяці продовжив відстрочки від мобілізації

Уряд на три місяці продовжив відстрочки від мобілізації
Уряд подовжив ще на три місяці відстрочки від мобілізації для працівників, які отримали "бронь" від Мінекономіки. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Уряд автоматично продовжив іще на три місяці відстрочки від мобілізації. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Мінекономіки.

Про це 4 червня повідомив у Telegram постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Бронювання автоматично продовжується на три місяці для тих, у кого не закінчився її строк на момент ухвалення постанови, тобто 7 травня. Постанова стосується бронювання в межах відповідних рішень Мінекономіки, згідно з постановою КМУ від 27 січня щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У якому випадку чоловікам треба повертатися з-за кордону - відповідь Міноборони

Раніше Кабмін ухвалив рішення про автоматичне продовження бронювання на місяць.

Наразі питання бронювання від мобілізації регулюються саме постановою уряду № 76. Водночас після того, як запрацював новий закон про мобілізацію, питання надання відстрочок певним категоріям осіб було уточнено.

В Україні військовозобов'язаним, які оновили свої дані в застосунку "Резерв+", також можуть вручити повістку. Чоловікам повістку дати можуть просто на вулиці, повідомив у вівторок речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Уряд на три місяці продовжив відстрочки від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі