середа, 18 червня 2014 14:46

Уряд має перемогти загарбників на Донбасі - Андрухович

Уряд має перемогти загарбників на Донбасі - Андрухович

На думку письменника, за врегулювання ситуації на Донбасі вже покладено стільки життів, що в уряду вибору фактично немає

Про це в інтерв'ю виданню Forbes заявив український письменник Юрій Андрухович.

"За Донбас вже покладено стільки життів, що в уряду вибору фактично немає. Треба перемагати загарбників, встановлювати свій контроль над усією без винятку територією, відновлювати мирне життя. І ось в умовах цього мирного життя, додам тепер від себе особисто, через якийсь час я провів би там нормальний референдум, чесний, з усіма спостерігачами і так далі", - зазначив він.

Письменник вважає, що те, що анексія Криму Росією є міжнародним злочином, оскільки була здійснена при грубому порушенні міжнародного права. За його словами, так званий референдум на півострові був проведений неохайно, в поспіху.

"Про присутність військових з Росії я взагалі мовчу. Про масове голосування на референдумі російських громадян теж. Ось ця, з дозволу сказати, халявність, безпідставність і вселяє певну надію, що у Росії в кінцевому рахунку нічого не вийде. А з приводу національної травми я можу сказати лише те, що Кримом ситуація не вичерпалася, війна триває. Ми маємо справу з незавершеним процесом, і оцінювати його травматичність - справа майбутнього", - вважає Андрухович. .

На питання, чи планує автор повертатися до художньої літератури, він зазначив, що викладання в Берліні займає багато часу.

"Добре, що тільки один семестр, тобто в другій половині літа я вже буду вільніше і сподіваюся повернутися до рукопису. Добре й те, що Юрію Луценку не дали знову пост міністра внутрішніх справ, а то він все погрожує посадити мене років так на п'ять, щоб я написав нарешті щось нове", - каже він.

Нагадаємо, після промови Юрія Андруховича у Гамбурзі росіяни звинуватили його у пропаганді, якій би позаздрив Кисельов. Тоді письменник сприйняв за правду фотожабу, на якій Кисельов нібито називає мішки на барикадах Майдану мішками із кокаїном, що поливають горілкою.

Зараз ви читаєте новину «Уряд має перемогти загарбників на Донбасі - Андрухович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі