четвер, 05 березня 2020 23:20

Університет Шевченка вводить невідкладні заходи. Повідомили про студента з підозрілими симптомами

Університет Шевченка вводить невідкладні заходи. Повідомили про студента з підозрілими симптомами
У лабораторії МОЗ досліджується 10 зразків на наявність нової коронавірусної інфекції.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка вводить обмежувальні заходи, щоб запобігти захворюванням, викликаним коронавірусом COVID-19.

"З 10 березня призупиняються: проведення масових заходів освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру в усіх корпусах та на території університету; направлення за кордон студентів, аспірантів, викладачів, науковців та співробітників; видача запрошень та прийом іноземних делегацій, груп, окремих іноземних громадян", - йдеться у наказі ректора університету.

Університет здійснюватиме лише заходи, передбачені розкладом занять. Обмеження будуть діяти до окремого розпорядження ректора.

Водночас в ЗМІ з'явилася інформація, що 4 березня, в одного зі студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який щойно повернувся з подорожі північною Італією, виявили симптоми COVID-19. Хлопцю довелося залишити пари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні призупинять навчання й обмежать масові заходи

"На місце викликали бригаду медиків, які діагностували у пацієнта високу температуру, більше 38 градусів. Втім, госпіталізувати студента, а тим більше проводити тестування на які б то не було вірусні інфекції, медики відмовилися, обмежившись рекомендацією звернутися до сімейного лікаря. Зараз хворий знаходиться на лікуванні в місці свого проживання - одному з гуртожитків університету", – пише "Апостроф".

3 березня в Україні було підтверджено перший випадок інфікування новим коронавірусом – його виявили у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Чоловік із 29 лютого перебуває в обласній лікарні. Його стан покращується. На сьогодні в лабораторії МОЗ досліджується ще 10 біологічних зразків на наявність нової коронавірусної інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Університет Шевченка вводить невідкладні заходи. Повідомили про студента з підозрілими симптомами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі