Ексклюзиви
четвер, 06 листопада 2008 12:57

Юні американці вважають, що у Обами "погана професія"

Юні американці не заздрять новому обраному президентові Бараку Обамі - у нього "погана професія", показало опитування громадської організації Boys & Girls Clubs of America, яка працює з дітьми і підлітками.

Як виявилось, 67% підлітків не бажають ставати президентом США - в 2004 році таких було помітно менше (57%).

Крім того, соціологи вирішили з"ясувати, які особисті якості юні американці вважають найважливішими для президента. Респонденти заявили, що президентові потрібні хороший характер і високі етичні стандарти. Менш необхідні уміння надихати людей, освіта та успішний досвід державного управління.

Погляди юного покоління помітно відрізняються від поглядів дорослих. Так, опитування журналу Newsweek показав, що головним при виборі президента американці вважають його здатність проводити зміни, яких потребує країна; позицію по основних питаннях і лідерські якості.

Опитування служби Gallup дало дещо інший перелік якостей, необхідних господареві Білого Дому: здатність розуміти проблеми простих людей; лідерські якості і схожі з простими людьми погляди на речі.

Напередодні вперше в історії президентом США став чорношкірий - сенатор від штату Іллінойс Барак Хусейн Обама.

Західні ЗМІ, оцінюючи перемогу, сходяться з юними американцями в тому, що він приймає країну в украй важкий час і йому навряд чи можна позаздрити, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Юні американці вважають, що у Обами "погана професія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути