вівторок, 28 травня 2024 18:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Умєров сподівається, що F-16 надійдуть дуже скоро

Умєров сподівається, що F-16 надійдуть дуже скоро
Україні потрібно багато F-16. Фото: Wikimedia

Західні союзники мають дуже скоро надати винищувачі F-16.

Україні потрібно скільки винищувачів, скільки вона зможе отримати. Міністр оборони Рустем Умєров сказав про це в інтерв'ю Reuters.

"На цьому етапі ми зосереджені на підготовці персоналу, пілотів, ми зосереджені на інфраструктурі, ми зосереджені на залученні оперативних та ремонтних груп", - пояснив він.

Російські окупанти намагаються відкрити новий фронт на півночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бельгії сказали, скільки винищувачів F-16 передадуть Україні

"Ми витримуємо, але, звичайно, нам потрібно більше зброї, нам потрібно більше вогневої потужності, нам потрібні ракети далекого радіусу дії, щоб не дозволити їм прорватися", - сказав Умєров.

Він наголосив, що Україна вдячна країнам Заходу за всю надану допомогу. Але лише її половину доставляють у встановлені терміни.

"Час має вирішальне значення, і для відбиття атак нам необхідно, щоб постачання було здійснено вчасно", - підсумував міністр.

Повітряні сили Збройних сил України потребують щонайменше 150 літаків різних типів для заміни нинішнього авіапарку, заявив речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

Однак, за його словами, навіть один-два сучасні винищувачі будуть серйозним посиленням авіапарку.

Зараз ви читаєте новину «Умєров сподівається, що F-16 надійдуть дуже скоро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі