вівторок, 09 жовтня 2012 14:22

Помер художній керівник Донецького музично-драматичного театру

Помер художній керівник Донецького музично-драматичного театру
Фото: dnews.donetsk.ua

У ніч на 9 жовтня на 67-му році пішов з життя художній керівник Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру Марк Бровун, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка.

Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

У повідомленні на сайті театру відзначається, що Марк Бровун вивів Донецький музично-драматичний театр на якісно новий творчий рівень, зробивши його одним з найуспішніших і найбільш відвідуваних театрів України. У 1993 році Бровуну було присвоєно звання "Заслужений працівник культури України". У 1997 році став лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України ім. Миколи Садовського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людмила Янукович сходила без чоловіка у театр

У 2003 році за постановку вистави "Енеїда" став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі театрального мистецтва. У 2012 році йому було присвоєно звання "Народний артист України". Повний Кавалер ордена "За заслуги", повний кавалер знаку "Шахтарська слава".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецькому драмтеатрі міняли валюту і брали хабарі (ФОТО)

Також Марк Бровун був депутатом Донецької обласної ради 4, 5 і 6 скликань (обраний за списком Партії регіонів), головою постійної комісії з питань культури, духовності та підтримки засобів масової інформації в 4 і 5 скликання. Громадянська панахида відбудеться 10 жовтня о 11:00 в приміщенні театру.

Зараз ви читаєте новину «Помер художній керівник Донецького музично-драматичного театру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі