пʼятниця, 11 січня 2019 14:44

Укрзалізниця полічила "зайців"

Укрзалізниця полічила "зайців"
30-50% пасажирів приміських електричок їздять без квитків. ФОТО: chudnivnews.in.ua

30-50% пасажирів приміських електричок їздять без квитків.

"Ми оцінюємо, що кількість людей, котрі не платять за проїзд у приміському транспорті, становить від 30 до 50%", - розповів голова Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв'ю "Цензору".

"Зараз працюємо над програмами зі збільшення кількості пасажирів, які платять за проїзд, – системний контроль, відеофіксація на контролері, інвестиції в станційні комплекси, де вводимо режим обмеження доступу без квитків. Але це капітальні інвестиції знов", - додав Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Здалось, що в ГУЛАГ везуть": показали жахливі умови електрички

Однак, зауважив він, якби всі пасажири повністю сплачували за проїзд, це б не покрило навіть половини збитків від приміських перевезень. "Річ у старому рухомому складі та низьких тарифах, які не дають змогу виділити кошти на його оновлення, бо всі гроші йдуть на обслуговування", - поскаржився Кравцов. За його словами, зараз приміські перевезення збиткові на близько 6 млрд грн. Загальні доходи від пасажирського господарства - мільярд грн.

Щоб залучити кошти для оновлення потягів, Укрзалізниця веде перемови з Європейським інвестиційним банком про кредит на 100-200 млн євро. Нині тривають обговорення з місцевими органами влади, оскільки Укрзалізниця як компанія "не може взяти кредити на збитковий напрям".

"Ми пішли до обговорення до місцевих органів влади - обласних рад, губернаторів і так далі. Але на сьогодні ми маємо попередньо погодження тільки від Дніпра і Запоріжжя. Решта, м'яко кажучи, не відреагували на пропозиції", - розповів Кравцов.

Цього року Укрзалізниця запустить на південному і східному напрямках 30 локомотивів General Electric.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця полічила "зайців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі