четвер, 24 вересня 2009 16:01

Україну забудують новими хрущовками?

Україну забудують новими хрущовками?

В Україні пропонують побудувати серію малоповерхових типових будинків за ціною від $400 до $500 за кв.м. з обов"язковою фіксацією ціни в гривні. Економне житло повинне з"явитися не пізніше за 2011 рік і задовольнити попит населення на нерухомість.

З такою пропозицією виступили члени ради директорів Української будівельної асоціації (УБА).

Мова йде про типове житло економ класу за типом "сталінок" і "хрущовок".

"Зараз в Україні є колосальний попит на житло, який потрібно задовольняти. Інакше вже в 2011р. ми можемо зіткнутися з тим, що попит в рази перевищуватиме пропозицію", - відзначив голава УБА Лев Парцхаладзе.

Генеральний директор інституту міського цивільного проектування "МіськЦивільПроект" Євгеній Лішанський відзначив, що мова йде не про один будинок, а про типову серію. "Обробка і фасад будівель - не головне. Головне - типовість проектування, використання вітчизняних будівельних матеріалів і економічність споруди", - відзначив архітектор.

"Нам би хотілося, щоб там були квартири від 25 до 100 кв.м. Термін експлуатації буде як і у "хрущовок": до 50 років. А вартість обов"язково потрібно зафіксувати в гривні, щоб вона не залежала від курсу валют", - заявив Парцхаладзе.

У той же час генеральний директор будівельної компанії "Т.М.М." Микола Толмачев відзначив, що в даному проекті необхідно враховувати і ринкові інтереси забудовників.

"Коли цей проект буде, ми звернемося з ним до уряду, тому що саме він повинен реалізовувати масштабне будівництво: виділяти землю, проводити комунікації, а ми будуватимемо", - відзначив Парцхаладзе.

За його словами, УБА знадобиться 3-4 місяці на розробку цього проекту. "Потім потрібно пройти узгодження і побудувати пару будинків у вигляді експериментального житла. А потім лобіювати виділення земельних ділянок і приступати до будівництва", - відзначив забудовник.

За матеріалом Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Україну забудують новими хрущовками?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі